Haarwerken

                                                                               

 

 

Je haar verliezen is altijd ingrijpend.Of dit nu komt door chemo, alopecia, hormonale invloeden, of wat dan ook. Wij bij LiVage begrijpen uw probleem en alle vragen en emoties die daar bij horen. Voor diverse problemen zijn ook diverse oplossingen. Ik informeer u er graag over.  Hoe gaan wij te werk?

 

Intake 

Of het nu gaat om een haarstukje, of een heel haarwerk, ons traject begint met een persoonlijke en  vrijblijvende kennismaking. Dit kan bij u thuis, in het ziekenhuis, of in de salon met volledige privacy. Als u ervoor kiest om naar de salon te komen, kunt u er van op aan dat er geen andere klanten in de salon zijn en de deur gaat op slot. De salon heeft een privé ingang. U hoeft dus niet eerst door een kapsalon met mensen  heen om op de plaats van bestemming te komen. Uw privacy wordt ten aller tijde gewaarborgd. Samen zoeken wij naar oplossingen en naar producten die bij uw wensen passen. Ik kan u veel informatie geven, o.a. over het verschil tussen synthetisch en echt haar. Handgeknoopt, of machinaal gemaakt.  Ik zet de voor-en nadelen op een rijtje en dan komen we er altijd uit. Samen met u maak ik dan een keuze  in te bestellen haarwerken. Wij kunnen snel leveren. Indien nodig binnen 3 werkdagen. Naast informatie over de haarwerken adviseer ik u over de juiste hoofdhuidverzorging. Door chemotherapie wordt de huid meestal erg gevoelig en droog. Dan krijgt vaak het haarwerk de schuld dat het het jeukt, maar het probleem zit eigenlijk in de huid. Met de juiste producten (Mediceuticals) kunnen wij de huid optimaal verzorgen en verzachten.

Passen

Tijdens de tweede afspraak gaan we rustig alle bestelde haarwerken passen. Wij bestellen altijd ruim, 10 tot 15 haarwerken. Hierin is LiVage echt uniek. Al onze haarwerken zijn van hoge kwaliteit. Het wordt kiezen tussen de mooiste van de mooisten.  Samen zoeken we naar het haarwerk wat het prettigst zit en waarbij u zichzelf herkent. Het kan heel fijn zijn om één, of meer bekenden/dierbaren mee te nemen. Iemand die u goed kent kan tot steun zijn en zijn/haar mening geven. Uiteindelijk kiest u welk haarwerk u het beste vindt. In het geval van chemotherapie hoeft u het haarwerk vandaag nog niet te kopen. Het is prima om te wachten tot het moment dat uw haar gaat uitvallen en u het nodig vindt. Wellicht gaat u gebruik maken van hoofdhuidkoeling en heeft u het haarwerk helemaal niet nodig. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Maakt u zich geen zorgen, u hoeft het haarwerk dan helemaal niet te kopen. Ik kan het haarwerk voor u reserveren voor zo lang als nodig is en als u besluit niet tot kopen over te gaan, stuur ik het haarwerk terug naar de leverancier. U betaalt dan alleen reserveringskosten.

Maar als uw haar dan toch gaat uitvallen  belt u mij en kan ik u snel helpen. U beslist wanneer dit moment is aangebroken. Ik zal uw haar knippen, bij voorkeur NIET scheren en ga uitgebreid met u oefenen hoe u het haarwerk zelf opzet en kunt stylen. Ook over de verzorging van het haarwerk zal ik u alles vertellen. Ik ga het haarwerk finetunen, dwz bijknippen waar nodig, personaliseren en evt verstellen zodat het u geheel eigen wordt.

Nazorg & service

Gedurende de hele periode dat u het haarwerk draagt kunt u een beroep op mij doen. Waar nodig kan ik het haarwerk aanpassen, verstellen etc. net zo lang tot het perfect is. Na een maand of 4, 5 krijgt u een uitnodiging voor een repairbehandeling. U kunt het haarwerk dan bij mij brengen en ik kijk het helemaal na.  Een haarwerk wordt na verloop van tijd vaak wat "moe"en deze pep ik dan weer op dmv stomen bijvoorbeeld.                                                                                  U zult zien dat, zodra u met de chemo mag stoppen, uw haar weer zal gaan groeien. Graag adviseer ik u over hoe u een gezonde haargroei kunt bevorderen, zodat u weer snel een gezonde haardos terug zult hebben. Wanneer u weer wat haar terug heeft kan ik het voor u in model knippen. U zit dan privé, zonder andere klanten erbij in de kapsalon.  Dit alles hoort nog steeds bij de zorg die LiVage biedt.

Naast haarwerken hebben wij ook de keuze uit ontelbaar veel mutsjes, buffjes, sjaaltjes, etc. voor wanneer u even niet uw haarwerk wilt dragen.

 

Wij zijn SEMH gecertificeerd. Dit betekent dat u recht heeft op de maximale vergoeding van uw zorgverzekeraar. Wij kunnen u hier over informeren en ook het declareren nemen wij voor u uit handen.