Haarwerken

Wanneer je een haarwerk nodig hebt; Hoe gaat dat dan bij LiVage Haarwerken?       

 

                                                                       

 

CORONACRISIS:

Begint u binnenkort met chemotherapie en gaat u (misschien)uw haar verliezen? Als zorgpunt van LiVage Haarwerken begrijp ik  als geen ander dat u juist nu kwetsbaar bent. Ik werk daarom met een streng protocol om u ook in tijden van Corona  veilig te kunnen helpen. In overleg met het RKZ en Noordwest Ziekenhuis hebben wij een veilig en professioneel behandelplan gemaakt.

Wij houden zoveel mogelijk de 1,5m afstand en werken met bescherming. Vóór en na uw behandeling wassen wij goed de handen. Ook de werkplek wordt grondig gedesinfecteerd, net als deurklink, wasbak, pinapparaat. Ik werk alleen, dus u heeft alleen contact met mij. Wanneer u het prettig vindt kan ik u ook thuis bezoeken. Stel uw vragen gerust, dat kan een hoop onrust wegnemen. 0615370142

 

OVER HAARVERLIES:

Je haar verliezen is altijd ingrijpend.Of dit nu komt door chemo, alopecia, hormonale invloeden, of wat dan ook. Wij bij LiVage begrijpen uw probleem en alle vragen en emoties die daar bij horen. Voor diverse problemen zijn ook diverse oplossingen. Ik informeer u er graag over.  Hoe gaan wij te werk?

 

Intake 

Of het nu gaat om een haarstukje, of een heel haarwerk, ons traject begint met een persoonlijke en  vrijblijvende kennismaking. Dit kan bij u thuis, in het ziekenhuis, of in de salon met volledige privacy. Als u ervoor kiest om naar de salon te komen, kunt u er van op aan dat er geen andere klanten in de salon zijn en de deur gaat op slot. De salon heeft een privé ingang. U hoeft dus niet eerst door een kapsalon met mensen  heen om op de plaats van bestemming te komen. Uw privacy wordt ten aller tijde gewaarborgd. Samen zoeken wij naar oplossingen en naar producten die bij uw wensen passen. Ik kan u veel informatie geven, o.a. over het verschil tussen synthetisch en echt haar. Handgeknoopt, of machinaal gemaakt.  Ik zet de voor-en nadelen op een rijtje en dan komen we er altijd uit. In overleg  met u maak ik dan een keuze  in te bestellen haarwerken. Wij kunnen snel leveren. Indien nodig binnen 3 werkdagen. Naast informatie over de haarwerken adviseer ik u over de juiste hoofdhuidverzorging. In geval van  chemotherapie wordt de huid meestal erg gevoelig en droog. Dan krijgt vaak het haarwerk de schuld dat het het jeukt, maar het probleem zit eigenlijk in de huid. Met de juiste producten (Mediceuticals) kunnen wij de huid optimaal verzorgen en verzachten.

Passen

Tijdens de tweede afspraak gaan we rustig alle bestelde haarwerken passen. Wij bestellen altijd ruim, zodat er voldoende keuze is.  Al onze haarwerken zijn van hoge kwaliteit. Het wordt kiezen tussen de mooiste van de mooisten.  Samen zoeken we naar het haarwerk wat het prettigst zit en waarbij u zichzelf herkent. Het kan heel fijn zijn om één, of meer bekenden/dierbaren mee te nemen. Iemand die u goed kent kan tot steun zijn en zijn/haar mening geven. Uiteindelijk kiest u welk haarwerk u het beste vindt.

In het geval van chemotherapie hoeft u het haarwerk vandaag nog niet te kopen. Het is prima om te wachten tot het moment dat uw haar gaat uitvallen en u het nodig vindt. Wellicht gaat u gebruik maken van hoofdhuidkoeling en heeft u het haarwerk helemaal niet nodig. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Maakt u zich geen zorgen, u hoeft het haarwerk dan helemaal niet te kopen. Ik kan het haarwerk voor u reserveren voor zo lang als nodig is en als u besluit niet tot kopen over te gaan, stuur ik het haarwerk terug naar de leverancier. 

Maar als uw haar dan toch gaat uitvallen  belt u mij en kan ik u snel helpen. U beslist wanneer dit moment is aangebroken. Ik zal uw haar afknippen en ga uitgebreid met u oefenen hoe u het haarwerk zelf opzet en kunt stylen. Ook over de verzorging van het haarwerk zal ik u alles vertellen. Ik ga het haarwerk finetunen, dwz bijknippen waar nodig, personaliseren en evt verstellen zodat het u geheel eigen wordt.

TIP:

Bij alopecia zien we vaak dat ook wenkbrauwen en wimpers uitvallen. Wenkbrauwen en wimpers zijn heel bepalend voor de gezichtsuitdrukking. Permanente make-up kan dan een erg mooie oplossing zijn. Echter is het zeer belangrijk dat dit professioneel en zorgvuldig gedaan wordt. Wij hebben goede ervaringen met I MAKE-UP in Castricum, Linda van Wolferen.

www.imake-up.nl

 

 

Nazorg & service

Gedurende de hele periode dat u het haarwerk draagt kunt u een beroep op mij doen. Waar nodig kan ik het haarwerk aanpassen, verstellen etc. net zo lang tot het perfect is. Na een maand of 4, 5 krijgt u een uitnodiging voor een repairbehandeling. U kunt het haarwerk dan bij mij brengen en ik kijk het helemaal na.  Een haarwerk wordt na verloop van tijd vaak wat "moe"en deze pep ik dan weer op dmv stomen bijvoorbeeld. U zult zien dat, zodra u met de chemo mag stoppen, uw haar weer zal gaan groeien. Graag adviseer ik u over hoe u een gezonde haargroei kunt bevorderen, zodat u weer snel een gezonde haardos terug zult hebben. Wanneer u weer wat haar terug heeft kan ik het voor u in model knippen. U zit dan privé, zonder andere klanten erbij in de kapsalon.  Dit alles hoort nog steeds bij de zorg die LiVage biedt.

Naast haarwerken hebben wij ook de keuze uit ontelbaar veel mutsjes, buffjes, sjaaltjes, etc. voor wanneer u even niet uw haarwerk wilt dragen.

 

Frontale fibroserende alopecia

Kenmerkend voor deze vorm van alopecia is dat de haargrens op het voorhoofd en bij de slapen terugwijkt. Een standaard haarstukje volstaat dan niet, omdat dit het deel vóór het oor niet bedekt. Een oplossing kan maatwerk zijn, maar LiVage heeft een methode ontwikkeld om zelf een haarstuk op maat te maken, waarbij het gedeelte vóór het oor ook wordt bedekt. Voordeel hiervan is dat er geen lange levertijden zijn en u eerst kunt passen om te zien hoe iets staat. 

 

 

Maathaarwerk

Naast confectiehaarwerken kunt u bij LiVage Akersloot ook terecht voor maatwerk. Het verschil is dat het haarwerk speciaal voor u wordt gemaakt, geheel naar uw wensen. Bijvoorbeeld in het geval van Frontale fibroserende alopecia kan een maatwerk haarstuk een fantastische oplossing zijn, maar ook in tal van andere gevallen kan een maathaarwerk  ideaal zijn. Ik maak daarvoor een mal van uw hoofdvorm, zodat het haarwerk, of haarstuk perfect zal passen. Samen met u bepaal ik de kleur, model, structuur, haarlengte, haartype  etc. De mogelijkheden zijn ontelbaar en u kunt het haarwerk echt laten maken zoals ú het wilt hebben.  De levertijd van een maathaarwerk ligt normaal  rond de drie á  vier maanden. Door de Coronacrisis zijn de wachttijden op dit moment helaas minimaal 2 maal zo lang. De prijs van een maathaarwerk ligt vaak hoger dan een confectiehaarwerk, u krijgt altijd een prijsopgave vóór u de definieve opdracht geeft.

Toupim

LiVage is de enige haarwerkorganisatie die een samenwerking heeft met Toupim. Toupim maakt haarbanden van het eigen haar. Wanneer u weet dat u uw haar zult gaan verliezen, maar u wilt geen pruik dragen is er een mogelijkheid om met uw eigen haar een haarband te maken. Gedragen i.c.m. bijvoorbeeld een leuk mutsje/petje zal het niemand opvallen, het is immers uw eigen "look". Ook draagt Toupim zeer comfortabel. Door deze unieke samenwerking is Toupim nu dus ook bij u in de buurt te verkrijgen en kunnen wij de zorg van alles zelf te moeten regelen uit handen nemen. Tijdens een intakegesprek kunnen wij u informeren over de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

Wij zijn SEMH gecertificeerd. Dit betekent dat u recht heeft op de maximale vergoeding van uw zorgverzekeraar. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Wij kunnen u hier over informeren en ook het declareren nemen wij voor u uit handen.